Anna Maślanka

redaktorka, autorka tekstów

O Ani

Powsinoga, której emigracyjna ścieżka wiodła przez wiele krajów: Szwajcarię, Niemcy, Tajlandię, Wietnam i Finlandię. Jej domem stała się Norwegia.
Interesują ją tradycje kulinarne z różnych zakątków świata, jedzenie to jej pasja. Wcześniej pracowała jako szefowa kuchni w hotelu górskim. Obecnie prowadzi swój sklep z włóczkami i akcesoriami dziewiarskimi.
Uwielbia foki i koty, a do tego jest psią mamą.
Nie wyobraża sobie dnia bez jogi i robienia na drutach. Latem lubi cieszyć się bliskością przyrody podróżując po krajach nordyckich kamperem. Chodzi wtedy w góry z psem i chętnie gotuje na wolnym powietrzu. Zimą natomiast najchętniej owija się w koc i spędza czasz robótką, lekturą, bądź rozwijając swoje umiejętności językowe.

Wszystkie artykuły Ani

 

Lokalizacja

Norwegia